keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kasvislastut



Bataattiherkut Joulun naposteluhetkiin: Leikkaa bataatista noin 4 cm:n paksuinen siivu. Kuori pala. Veistele kuorimisveitsellä ohuita lastuja. Voit käyttää myös juustohöylää. Jotta lastuista tulisi mahdollisimman samankokoisia, voit leikellä palaa ”kuusikulmiomaisesti”. Mitä ohuempia lastuja leikkaat, sitä rapeampi on lopputulos.


Laita lastut kulhoon. Sekoita joukkoon loraus öljyä (noin 1 rkl riittää 4 cm:n palalle). Sekoittele palasia öljyssä.

Levittele lastut leivinpellille leivinparin päälle tasaisesti. Ripottele suolaa ja muita haluamasi mausteita, esim pippuria, yrttejä, lastujen päälle. Ole varovainen – pintasuola maistuu yllättävän voimakkaalle.


Paista lastut noin 200 asteessa, uunin alaosassa. Käytä kiertoilmaa, mikäli mahdollista. Ohuet lastut paistuvat nopeasti - noin 10min:ssa.


Nauti lastut sellaisenaan esim perunalastujen korvikkeena. Niitä voi myös käyttää salaateissa ja ruokien koristelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti